Tartă cu migdale şi ciocolată

     Peste 100 g migdale măcinate în robot am adaugat 6 linguri de zahăr şi am mixat, apoi 180 g făina şi am mixat şi la sfârşit coajă de lămâie sau portocală şi 90 g unt rece şi iar mix. Aluatul era ca un mălai.
Am pus aluatul într-o formă cu diametrul de 23 cm, dar cred că mergea în una mai mare 26 cm poate chiar 28, iar cu ajutorul unui pahat am aşezat aluatul pe mărgini şi l-am prins de tigaie bine. Am copt tarta 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Am lăsat-o să se răcească total.
    Pentru cremă am încălzit 300 ml smântână lichidă în care am adăugat o linguriţă de praf de vanilie, iar când smântâna a ajuns la punctul de fierbere am pus-o peste 300 g ciocolată amăruie. Am amestecat cu o spatulă, iar când ciocolata era topită cu un tel câteva minute. Am pus crema peste aluatul preparat ca mai sus şi răcit, am lăsat-o două ore la temperatura camerei apoi am băgat-o la frigider. Trebuie avut grijă când se desface forma de aluat pentru că este fragil.  Am servit tarta cu îngheţată şi am tăiat-o cu un cuţit încălzit.
 
aluatul înainte de a fi baut în forma de copt

după coacere
 

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Ce parere ai de aceasta Reteta? Scrie un comentariu