Turmeric

Curcuma, condimentul care tine bolile departe si te fereste de Alzheimer

    Daca iti plac mancarurile indiene si nu numai, inseamna ca esti obisnuit cu gustul curcumei, cunoscuta si sub denumitea de turmeric. Insa stiai ca acesta iti protejeaza organismul de diferite boli?
   Acest condiment galbui este delicios pentru mesele tale, iar Care 2 sustine ca este un bun antiinflamator.
Curcumina gasita in curcuma impiedica dezvoltarea unei substante numite beta-amiloid, care apare in cazul creierului ce prezinta o forma de dementa cu pierderi de memorie. De multe ori, beta-amiloidul este asociat cu aparitia bolii Alzheimer, explica oamenii de stiinta de la Universitatea Kanazawa, din Japonia.
Remedii naturale impotriva artritei    O alta proprietate a curcumei este capacitatea de a suprima durerea, fara a avea efecte secundare, asa cum se intampla uneori in cazul administrarii unor medicamente. Cercetarile au demonstrat ca respectivul condiment distruge terminatiile nervoase ale substantei P, un neuropeptid care transmite durerea in sistemul nervos central.

Turmericul, bun pentru pielea uscataCurcuma mai are si proprietati antiinflamatorii. In urma studiilor s-a demonstrat ca ingerarea a 1.200 de miligrame de curcumina are acelasi efect ca ingerarea a 300 de miligrame de fenilbutazona, un puternic antiinflamator.

Turmericul, bun pentru pielea uscata

    Turmericul este o mirodenie adaugata de cele mai multe ori la mancare, dand culoarea caracteristica si savoarea specifica. Este folosita din vechime si cu scopuri medicinale, cum ar fi pentru tratarea arsurilor stomacale si a ulcerului.
Studiie arata ca si pielea uscata, sensibila si alergica la diversi factori, are de castigat de pe urma substantelor din turmeric, asa ca este foarte bine sa-l consumi in mod regulat.
Potrivit LiveStrong, pielea poate fi delicata din cauza poluarii, a prafului, a vantului si a soarelui, dar si din cauza factorilor chimici, precum sapunul, care o pot afecta. Daca observi mici crapaturi si te ustura cand iti este atinsa, este clar ca te confrunti cu o epiderma sensibila, care, nehidratata si ingrijita asa cum trebuie, poate chiar sa inceapa sa sangereze.
    Aceste efecte mai pot aparea si ca urmare a unei alergii alimentare, la polen si medicamente.       Curcumina, substanta activa din turmeric, are proprietati anti-inflamatoare, reducand bubitele si alte tipuri de alergii ale pielii. Doctorii iti pot recomanda si un supliment administrat pe cale orala.
Poate fi folosit si direct pe piele, pe zgarieturi, crapaturi adanci si inroseli dureroase ale pielii. Nu este indicat sa folosesti acest ingredient fara sa te sfatuiesti cu medicul, caci poti fi sensibil la anumite substante fara sa stii. Intai trebuie sa faci un test pentru a fi sigur ca planta iti va face bine
.

Comentarii